• Start your IT travel!

Enjoy your personal IT adventure!

Nu se poate imagina prezentul și deci nici viitorul fără tehnologiile informației. Iar Informatica este una dintre acestea. Informatica este pe cât de veche pe atât de actuală. Pot spune că prin informatică perspectiva înconjurătoare se schimbă. Chiar modul de viață poate fi influențat, schimbat, reinventat.

În paginile găzduite de ITLectures.ro sunt oferite informații utile studiului individual, unelte de lucru, comentarii și articole din universul sistemelor de calcul privite atât din perspectiva hardware cât și (mai ales) software. O intersecție informațională autonomă – digital și analog deopotrivă.

Sperăm că ceea ce veți citi și afla aici să definească o experiență cât mai plăcută!

0 Ore
Timp necesar de studiu pentru P.C.
0 Ore
Timp necesar de studiu pentru S.D.A.
0 Ore
Timp necesar de studiu pentru Metode Numerice
0 Ore
Timp necesar de studiu pentru Baze de Date

Anunțuri

Înrolare laborator (sem. 1, 2018-2019)

octombrie 7th, 2018|0 Comments

În atenția studenților anului 2 (opțional MN) Alegerea intervalului de laborator se va face conform procedurii următoare:

 1. Crearea unui cont pe platforma Infoacad
   <...

Procedura completării cererilor de transfer

septembrie 18th, 2018|0 Comments

În vederea asigurării fluenței tratării cererilor de transfer (din diferență) venite din partea voastră, detaliem mai jos pașii necesari.

 1. Crearea unui cont individual pe platforma Infoacad (obligatori...

Verificare finală SDA, seria 1E, 2017-2018

mai 14th, 2018|0 Comments

Pentru anul școlar 2017-2018, disciplina SDA are în planul de învățământ modalitatea de testare de tipul 'verificare pe parcurs'. Aceasta înseamnă încheierea testului final înaintea începerii sesiunii (data de începere a sesiunii este 26 ...

Consultare lucrări finale

februarie 5th, 2018|0 Comments

În atenția anului 2:
Studenții care doresc să-și consulte punctajele aferente tezelor finale o pot face Marți, 06 Feb. 2018, în intervalul 11.00-15.00 în sala B307 (Laboratorul de Metode Numerice).

Vă mulțumim,
Colectivul disciplinei.

Articole IT

Sisteme cu microprocesoare

februarie 20th, 2017|0 Comments

Sisteme cu microprocesoare - scurta prezentare Sistemele embedded, numite in literatura de specialitate si sisteme dedicate sau inglobate, sunt sisteme de calcul ce efectueaza o sarcina specificva sau indeplinesc o anumita functie si nu pot...

 • Calloc-vs.-Malloc

De ce există și de ce este utilă funcția calloc() ?

ianuarie 2nd, 2017|0 Comments

Articolul original în engleză este disponibil la: https://vorpus.org/blog/why-does-calloc-exist/
Informația este în totalitate Copyright (C) vorpus.org

Facebook lansează oficial Messenger Platform developer chatbot API

aprilie 13th, 2016|0 Comments

„Facebook has officially launched its chatbot API for Messenger, which it’s naming Messenger Platform. Additionally, the Live Chat feature rumored to be hitting the Web is also launching today via an API.

The chatbots are aimed at businesses; Facebook’s bottom line is that it would rather companies use Messenger for automated customer service. If it has its way, the days of dialing 800-numbers just to get a menu of options will be over. ”

Sursa

Probleme propuse

Probleme propuse

mai 11th, 2016|0 Comments

 1. Sosirile clienților la un anumit punct generic de verificare (vamă, checkin, checkout etc.) urmează o distribuție Poisson. Este cunoscut faptul că, în cursul unei perioade date de 30 de minute, un client ajunge să fie servit. Găsiți probabilitatea ca un client să fie servit, dacă acesta sosește în ultimele 5 minute ale perioadei de 30 de minute (verificați rezultatul folosind definiția distribuției Poisson).
 2. O companie aeriană constată că 5% dintre persoanele care fac rezervare la un anumit zbor nu apar pentru acel zbor. De aceea, compania aeriană decide să vândă 160 de bilete pentru un zbor cu doar 155 de locuri. Care este probabilitatea să existe câte un loc disponibil pentru fiecare persoană care deține o rezervare și onorează zborul pentru care a plătit?
 3. În urma unui studiu ce are în vedere probabilitatea de închiriere în funcție de vechimea mașinilor închiriate, se generează tabelul următor (vechimea vs. probabilitatea de închiriere calculată). Cu ce probabilitate se va închiria o mașină a cărei vechime este de 3 ani?
  Vechimea
  (în ani)
  0-1
  1-2
  2-3
  3-4
  4-5
  5-6
  6-7
  Probabilitatea
  de închiriere
  .10 .26 .28 .20 .11 .04 .01